Вітаю Вас Гість | RSS Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входа


Новини » 2015 » Лютий » 25

20 лютого у м. Василівка Запорізької обл. на території Василівського музею – заповідника «Садиба Попова» на подвір’ї Покровського храму, відбулося урочисте відкриття та освячення пам'ятного знака – банера Небесної Сотні, який встановлено за сприяння релігійної громади УПЦ КП при Свято-Покровському храмі. На банері розміщено світлини героїв, які полягли від куль снайперів у Києві під час трагічних подій взимку 2014 року.
Освятив пам’ятний знак та відслужив поминальну панахиду за загиблими новітніми героями, які загинули у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України, настоятель Свято-Покровського храму благочинний Василівського р-ну протоієрей Роман Садовий.
До учасників заходу звернулися голова Василівської районної ради Калінін Д.С., директор музею «Садиба Попова» Стойчев В.М., волонтери м. Василівки та протоієрей Роман Садовий. Також на відкриті пам’ятного знаку були присутні мер міста Лобинцев С.В., заступник мера Губа О.П., начальник відділу культури і туризму Шаталінська Т.І., представники Василівської районної державної адміністрації та мешканці м. Василівки
Під час хвилини мовчання звучали тужливі слова пісні «Плине кача», а на ... Читати далі »

.

В музеї-заповіднику «Садиба Попова» 05.02. відкрилася виставка присвячена історії Палацового комплексу в фотографіях. Старі світлини нагадують про ті часи, коли Палацовий комплекс можна було рятувати, не допустити тих масштабів руйнування, з якими нам доводиться мати справу в сьогоденні. Сумісність почуттів жалю та захоплення від втраченої краси Палацу, центральної будівлі, яка була і залишиться назавжди гордістю всіх васильвчан, закрадається в серця відвідувачів цієї виставки. Багато, що змінилося з тих давніх часів. Минули революція, війна та інші історичні події, які бачили стіни комплексу та, які наклали відбиток на його будівлі не завжди в позитивному форматі. Крім жалю про неможливість повернути час назад та зберегти від вандалізму архітектурне диво, відвідувачі відчувають, що ще не все втрачено і ще багато таємниць приховує Василівський замок і основна задача нашого покоління – це зберегти та можливо, дещо відновити, для поколінь прийдешніх, щоб історія Василівки жила в історії самого Палацового комплексу. Архітектурний витвір мистецтва і ще зараз має чим вражат ... Читати далі »

.

Поиск

Фотогалерея


Василівський історико-архітектурний музей-заповідник "Садиба Попова" © 2011 - 2024